torsdag 23 juli 2009

Second Hand


Förr skulle jag aldrig kunnat tänka mig att köpa kläder på second hand. Jag tyckte det kändes ofräscht att ta på sig något någon annan haft på sig. även om man tvättade plagget först.

Men nu har jag blivit fast i att köpa kläder på Tradera. Fortfarande köper jag inte vad som helst. Men märken jag vet har kvalité köper jag i nyskick eller t.o.m. helt oanvänt till ett mycket lägre pris. Har gjort flera fynd från Noa Noa exempelvis - ett märke jag gillar, men som ibland är lite svåranvänt beroende på färgskalan man använder. Dessutom två snygga herrkavajer från Filippa K och day Michelsen för nästan ingenting.

Jag tycker också om att bära unika kläder, gärna inköpta utomlands. Jag tycker om att göra en egen mix av gammalt och nytt. Och efter mycket vacklande hit och dit har jag kommit fram till att min stil är en blandning av jeans, folklore, romantiskt (fast inte för mycket rysch och pysch), shabby chic.

Att plaggen har en historia tycker jag också är spännande. Som t.ex. den virkade koftan, mitt senaste klädköp på Tradera, av säljaren inköpt på second hand i Milano. En italienska kanske, har en gång burit den kofta som passar mig perfekt nu.

Dessutom tilltalar mig konceptet recycling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar