lördag 3 april 2010

Orange mat

Inspirerad av släng inte maten-filosofin, gjorde jag idag en middagsrätt av fryst lax och av råvaror som riskerade att hamna i sophinken.

Jag skivade några morötter, som låg halvt bortglömda i en påse i kylskåpet. Ringlade över Zetas olivolja med citron (som är god) och strödde över flingsalt och svartpeppar. Pressade en apelsin, som såg hemskt tråkig ut utanpå. Hällde hälften av saften över morötterna.La laxbitar ovanpå morötterna, saltade, pepprade, ringlade över lite till olja och resten av apelsinsaften.

Till detta gjorde jag en sås av gräddfil, där datumet gått ut. Smakade lika bra. Blandade med mango chutney och lite svartpeppar.

Salladen var rest från gårdagens, gjord av ruccola och en gurksnutt, skuren i småbitar.

Serverades med kokt potatis. De flesta ingredienserana var oranga och det var gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar