onsdag 19 februari 2014

Jo, jag stickar fortfarande

Mycket på jobbet och oron inför en väntande operation i familjen har gjort att jag inte orkat ta mig förbi spärren att gå in och skriva här.
Jo, jag stickar fortfarande. Jag har gjort färdigt den dubbelsidiga halsduken till min son med mönster från Pacman. Den blev tung! Men varm. Gjord i Drops Alpaca. (Lite suddig mobilbild).


Sen tyckte jag att min mamma behövde en mössa. Hittade en beskrivning i en gammal tidning på ett slags snedstickad basker. Den var mycket besvärligare än den ser ut. Den skulle stickas i två garn från olika håll och med förkortade varv och tillbakaplockningar av maskorna på den andra stickan. Onödigt komplicerad. Och eftersom jag inte fick tag i det rätta garnet, framträdde inte heller mönstret som det skulle gjort. Men den passade och värmde gjorde den. Till och med min gamla slöjdfröken hade berömt den! Och det vill inte säga lite!


1 kommentar:

  1. så fint det blev - både halsduken och mössan! en halsduk i alpacka låter ju jättevarmt och skönt! och mössan ser ut att passa perfekt!

    SvaraRadera