tisdag 19 juli 2011

Vitlöksrostad potatis med spenat.

Grillade fläskytterfilé idag. Tycker det är godare, saftigare än vanlig fläskfilé. Provade med ett recept med potatis till, som jag hittat i en tidning. Ändrade på det något och det blev så här till 5 personer:

Potatis så det räcker till 5 personer
3 stora vitlöksklyftor
Olivolja. Rikligt på botten av en eldfast form och att ringla över.
Salt, svartpeppar
ca 2 msk balsamvinäger
2 ganska små knipplökar.
en påse babyspenat.

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen, dela den i halvor, skiva vitlöken tunt. Lägg detta i en oljad form, ringla oljan över samt salta och peppra. Låt stå i ca 30 minuter.
Skiva knipplöken tunt och lägg över potatisen. Ringla över balsamvinäger. Låt stå i 5-10 minuter till. Ta ut ur ugnen. Blanda i spenatbladen. Serveras till stekt eller grillat kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar