lördag 13 augusti 2011

Grillad polenta

Inget foto tyvärr, men grillad polenta är gott, mycket godare än vad jag hade föreställt mig.
Vi åt fläskfilé med fyllning av champignoner, persilja, vitlök och rosmarin med polentabitar som grillats några minuter på var sida. Polentabitarna gör du så här:

Till 4 pers

8 dl vatten
2 dl polenta
2 kycklingbuljongtärningar
1 påse riven parmesan eller annan stark ost. ca 40 g
50 g smör
olivolja med citron till pensling
pesto

Koka upp vattnet med buljongtärningarna, häll i polentan och låt koka ca 10 min under omrörning tills det tjocknat ordentligt. Rör i ost och smör. Häll upp smeten i en form ca 20 x 30 cm,klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåp några timmar. Skär sedan upp polentan i fyrkanter, pensla med olivolja med citron och ringla över lite pesto. Grilla på oljat folie 3-4 min på var sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar