måndag 26 december 2011

Söder om Lima


Vi hade inte planerat tiden efter Inkaleden så noga. Vi tänkte vi åker tillbaka till Lima och där finns väl alltid saker att se eller till Arequipa eller Titicacasjön. Men det visade sig att oplanerat var det alltför dyrt eller 21 timmar på buss - vilket vi inte hade lust till. Särskilt som fler blivit dåliga i magen.
Vi kollade i Lonely Planet och hittade ett hostel 101 i San Bartolo några mil söder om Lima.


Det kostade 120 soles natten för en hel lägenhet. Jättefina lägenheter. Vi boddei två. Först en i fyra nätter och sen den sista natten i en annan. Det fanns två små pooler att bada i om man hade lust - det hade fåglarna.



Här gjorde vi inte mycket mer än slappade och umgicks. Stan hade inte många matställen, men man kunde beställa mat från en restaurang och få det levererat till dörren. Till och med glass kunde vi beställa så. Resaturangen Rocío är rekommenderad i Lonely Planet och maten var helt ok.

Annars fanns det absolut inget att se och naturen söder om Lima och ner till San Bartolo består mest av sten och sand. Men det byggdes mycket och planterades i den lilla stan, så den blir nog en liten fin turistort framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar